(Non-Swedish speaking visitors – use Google Translate – No shit?! I mean it! *_* )

JAG HAR VÄCKT BLOGGAREN I MIG ÅTERIGEN och förhoppningsvis kommer han vara mer konsekvent med skrivandet den här perioden. Man kan ju alltid önska det i alla fall även om det är mest troligt att idioten upprepar sig. Men ärligt, jag skall bättra mig OM NI LÄSER skiten jag skriver så blir det roligare att skriva också. Fast enligt statistiken är det bra fart här ändå men det kunde ju bli mer aktivitet typ med kommentarer o.d. 

Okej, nog om den dyngan nu…

Vad har hänt sedan sist? Det var flera månader sedan jag skrev senast. Jag har varit bortrest i tre och en halv månader; inte för att jag inte kunde ha skrivit där men jag ägnade mig åt återhämtning och levde ett “normalt” liv utan att slöa på Internet hela tiden. Första perioden, där nere utanför Varberg där jag bor när jag är nere på Västkusten, spenderade jag åt att komponera en väldig massa elektronisk musik. Sedan tröttnade jag på det och slutade och kommer ta upp det efter en liten paus. Jag började sakna min gitarr något vansinnigt och var svinsugen på att spela den sista tiden så att det nästan var plågsamt. Jag ville skapa nytt material igen, kände jag. Nu är jag hemma, gitarren är uppkopplad och Cubase ominstallerat efter en lång väntan. Gitarren har legat nere under en dödperiod sedan vi avslutade arbetet med Eucharist‘s kommande tredje album. Angående den saken så för er som är intresserade så ligger det till så att trummorna är det enda som saknas och måste läggas men Daniel Erlandsson (trummor) är på turné och allmänt upptagen. Jag hade två alternativ: 1) gå vidare helt ensam utan Daniel. Han föreslog det själv för han tyckte det var tungt att ständigt låta mig veta att han är för upptagen för att hinna med det när jag har frågat. Men det vill jag inte så nästa alternativ blev 2) vänta tills tiden kommer till Daniel med motiveringen att vi inte har släppt något sedan 1997 och då hoppas vi på att folk som är intresserade av den nya releasen orkar vänta lite till – det är enligt mig värt väntan. Jag är skitnöjd med resultatet och det blir något som ingen kommer kunna gissa sig till angående hur det kommer att mottagas. Hela plattan har i nuläget programmerade trummor som jag programmerat och Daniel mixat samt trixat lite här och där så att det låter som hans lirande och ärligt talat skulle vi kunna släppa skiten så här för det hörs inte att det är programmerade trummor. Och det är frustrerande att lyssna på plattan och veta att väntan är så lång så jag är nog den person som lider mest för jag vill ha ut den nu, men ack, det går ju icke, haha. Hur som helst; på grund av detta ligger alltså själva albumet på is tills vidare (om någon möjligen kan ha missat det).

Jag, och jag tror att jag har många med mig, anser det vara värt att vänta nåt på Daniel för enligt mitt tycke så hör ingen annan trummis än han hemma bakom trummorna på musik som jag gör för det finns inget som att arbeta med honom. Vi funkar enligt mitt tycke extremt bra ihop när det kommer till kreativiteten när vi skapar något tillsammans. Så har det alltid varit och var så även denna gång. Tyvärr hann vi inte lägga trummorna också innan tiden var ute. Vi jobbar så förbannat bra tillsammans och han har varit en pärla under skapandet av det nya albumet. Han föreslog att jag skulle gå vidare med en annan trummis och behålla namnet men det vill jag inte göra. Åtminstone på den här releasen vill jag ha med honom. Men ödet har gjort så att jag tog upp musiken igen och antagligen kommer jag inte sitta helt och hållet resultatlös i framtiden utan nytt material kommer troligen att komma ur mig och vad som kommer att ske med det är för tidigt att säga. Det hade varit ganska trist att bli ett enmansband men kreativiteten har inga som helst gränser eller hinder så det kommer när det kommer och när det gäller vårt tredje album som jag nyss talat om så kom allting ur oss på några månader. Daniel hade iofs lite gamla riff på lager som vi använde men allt nytt bara rann ur oss, åtminstone för mig.

Nåväl, det är bara att vänta nu. Men jag har god lust att ge ut låttitlarna och namnet på albumet samt att lägga upp någon av låtarna men det är inte rätt väg att gå men frustrationen att inte komma vidare är lagom mentalt påfrestande för jag är skitsugen på att få ur musiken nu. Men jag skall ägna mig åt restriktiva åtaganden under tiden som har med annat att göra så det kommer inte bli några problem att få tiden att gå och förr eller senare kommer vi till den tid då det finns en lucka och trummor kan läggas och plattan kan färdigställas, mixas och ges ut.