Tänkte det var dags för lite nya desolation-bilder igen.  Ni får fortfarande lov att skicka in era egan foton så lägger jag upp dem. Det fixar du enkelt genom att klicka här

Jag sitter och surfar efter kontorsartiklar och nu är klockan ca 14:35 och jag började omkring kl 10:00-tiden i förmiddags; d.v.s. att jag suttit här och glott på pennor i fyra timmar! På nåt så hopplöst roligt som kontorsmaterial, bara för att jämföra och kolla och så vidare men det ena leder till det andra. Så mot slutet satt jag och jämförde olika snussorter för det är snart dags att beställa och jag känner mig sugen på att testa någpot nytt med hägre nikotinhalt. Själv snusar jag ett ovanligt (får man nog säga) snus som är tillverkat av Anno 1882 och heter Viol. Det har en vag arom av viol och salmiak och är svingott. Före jag fastnade på denna sorten körde jag Skruf, lös då  jag använder enbart lös. Hade någon period då jag sov med portion och körde lös under dagtid. Asså det känns som om detta kräver sitt eget lilla inlägg. Jag får fnula på saken! Kansker en poll? Haha. Ja, det tror jag skulle vara intressant.

Desolation X – försök till återupplivelse

Nåväl, det var dags för tillskott av några ödesbilder igen, tyckte jag. Känns som om jag vill återuppliva det här projektet igen. Jag tycker det var en ganska intressant idé, bara den upprätthålls, vilket jag inte är någon mästare på överlag, men även det håller det på att bli ändring av. Men det är en annan historia. Det här är bara helt vanliga bilder som jag redigerat med lite olika filter i SnapSeed. Så om de verkar fläckiga eller repiga så är det bara filtret och tänkt att vara så. Mobilkameran är smidigast och roligast att redigera med, faktiskt. Jag vet att jag har lite äldre bilder liggandes som passar utmärkt för Desolation X såjag skall rota igenom mina bilder och kolla vad jag hittar och så lägger jag upp dem här. Det kan ju alltid vara någon till glädje. Bilder är poesi, så bilder av naturen är väl då ett slags speglande av ens inre landskap efter var och en fotograferar just det som den personen blir berörd av på något sätt och allas motiv är olika, om så bara litet; de är lika unika som personen som tar bilderna. 

Rånäs igen

De här bilderna kommer återigen från mina nuvarande hemtrakter. Jag har bott här utanför Norrtälje i över sju år nu så jag känner mig hemma här och jag älskar den omkringliggande naturen; hela Roslagen är otroligt vackert. Jag har några bra promenadstråk här och dessa bilderna är från en tidig morgonrunda från häromdagen då jag var ute och drog en repa vid 07:00-tiden så gryningen hade hunnit inkräkta över landskapen och det gillar jag inte. Jag vill gå när det är kolsvart ute men samtidigt på morgonen så då måste jag upp väldigt tidigt. Jag önskar jag bodde i Abisko. Där är det både rejäl vinter och Sveriges mest Norrskenstäta ort plus att de har Ishotellet också. (Eller är jag ute och cyklar nu?) Hur som helst så älskar jag vintern men det sade jag igår så låt oss komma till fotografierna istället. Idag lägger jag upp ett mindre gäng istället för en enda. Lägger man upp en enda så får den mer fokus och uppmärksamhet men ni får väl glo lite längre på vart foto än när ni browsar igenom ett fotoalbum då. En sak bara: två av fotografierna är identiska, men jag har redigerat dem på olika vis för att framhäva den stora skillnaden som lite redigering kan göra (som om ni inte visste om det, eh!). Vad jag menar är att jag blev lite fascinerad när jag ändrade Atmosfärs-inställningarna i SnapSeed på en av bilderna – det är den med alla de små molnen på; den ena gav jag ett häftigt/starkt ljus ovan molnen genom att öka på högdager lite och den andra vick ett mer undertonat djup men det är inget särskilt med någon av bilderna egentligen. Bara jag som reagerade och tyckte den ljusa blev cool. Det är ju svårt med exponeringen på en mobilkamera och den vinterljusa snön ikombination med soluppgången utsätter kameran för stora prov och den vet inte riktigt hur den skall lösa problemet med att undre respektive övre delen av bilden kräver olika exponeringar men det klarar inte de här kamerorna av särskilt bra än, även om de är grymt bra numera. Jag fick dessvärre med ett asfult flygplan på “dubbelfotona” och jag vet ärligt inte hur jag utför fläckbortagning med SnapSeed så jag struntade i det. I Photoshop Lightroom hade det varit en enkel sak. Så är det väl alltid med saker och ting…

Skitsamma här är bilderna (klicka på dem så blir de större):

 

Simma lugnt!